Дуальна освіта в дії!

В рамках проведення декади зустрічей з роботодавцями під гаслом «Професійно! Якісно! Надійно!» заступниця директорки Новогродівського міського центру зайнятості Чернова Світлана відвідала фізичну особу-підприємця Чередниченко Ірину. Вона обговорила переваги, особливості організації навчання безробітних за дуальною формою. Ірина опікується шкільним харчуванням дітей громади, тому підбір персоналу це дуже відповідальна місія.

 Вона вже тривалий час активно  співпрацює зі службою зайнятості. А влітку на замовлення роботодавця було направлено безробітних на підвищення кваліфікації за дуальною формою навчання за робітничою професією «кухар», укладено договір.

І роботодавець і безробітна відмітили переваги, зручність цього виду навчання.  Ця форма освіти дає можливість ефективно поєднати теорію з практикою, зекономити час, але й при цьому здобути необхідні знання, враховуючи всі побажання від роботодавця. Професійне навчання зареєстрованих безробітних організовується за кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. За безробітним, який проходить професійне навчання за направленням центру зайнятості, зберігається виплата допомоги по безробіттю у розмірах і в строки, що встановлені відповідно до законодавства.

Друк