Підвищення пенсій пенсіонерам, яким виповнилося 75 років

Головним управлінням Пенсійного фонду України в Донецькій області на виконання пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2020 № 849 «Деякі питання підвищення пенсійних виплат для окремих категорій осіб у 2021 році та в подальшому» проведено з 1 жовтня 2021 року перерахунок пенсії, особам, яким виповнилося 75 років.

У разі якщо розмір пенсій (з урахуванням надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, сум індексації, щомісячної компенсації у разі втрати годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи, інших доплат до пенсій, встановлених законодавством) не досягає розміру середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески та яка враховується для обчислення пенсії за 2020 рік (10340,35 грн.) особам, яким виповнилося 75 років до досягнення 80-річного віку, встановлюється щомісячна виплата у розмірі 400,00 грн.

Пенсіонерам, розмір пенсійних виплат яких з урахуванням надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, сум індексації, щомісячної компенсації у разі втрати годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи, інших доплат до пенсій, встановлених законодавством (крім пенсії за особливі заслуги перед Україною) не досягає 2 500,00 грн. та які:

Головним управлінням Пенсійного фонду України в Донецькій області забезпечено перерахунок пенсії із встановленням щомісячної виплати у розмірі 400,00 грн. – 56,7 тис. пенсіонерам, які досягли 75-річного віку, в тому числі 3,5 тис. пенсіонерів отримають збільшені пенсії до 2500,00 грн.

Перерахунок проведено за матеріалами пенсійної справи без звернення пенсіонера до Фонду області.

Підвищені розміри пенсій пенсіонери отримують в жовтні 2021 року.

___________________________

Друк