З початку поточного року податківцями Донеччини виявлено порушень у сфері готівкових операцій на суму 5 млн грн

Розрахунки в готівковій та безготівковій формі з використанням РРО завжди є в центрі особливої уваги та контролю з боку ГУ ДПС у Донецькій області.

З початку року співробітниками підрозділу фактичних перевірок управління податкового аудиту області проведено 87 фактичних перевірок. Як результат – донараховано штрафних санкцій на суму 5,1 млн грн, з них до бюджету надійшло 0,9 млн гривень.

ГУ ДПС у Донецькій області нагадує, що до 01 січня 2022 року відтерміновується обов’язкове застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО)/програмних РРО (ПРРО) для ФОП, які є платниками єдиного податку другої – четвертої груп та обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 220 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року (в 2021 році – 1320000 грн), незалежно від обраного виду діяльності, крім тих, які провадять діяльність у сферах з істотними ризиками ухилення від оподаткування. А вже з 01 січня 2022 року застосування РРО – обов’язкове для усіх груп, окрім першої.

Підприємці, що бажають підготуватися завчасно до дії законів про РРО, можуть використовувати будь-який представлений на ринку програмний РРО в залежності від своїх фінансових можливостей та функціональних потреб, або скористатися безкоштовним програмним рішенням, яке розміщено на вебсайті ДПС України у банері «Програмні РРО» за наступним посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/.

Підписатися на Facebook 

fb.com/TaxUkraine

www.facebook.com/tax.donetsk

Підписатися на Telegram-канал

t.me/tax_gov_ua

Підписатися на YouTube

youtube.com/TaxUkraine

youtube.com/c/ДПСуДонецькійобласті

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно і безпечно за допомогою сервісу «InfoTAX» t.me/infoTAXbot

Друк