За використання природних ресурсів бюджет Донеччини отримав більше 250 мільйонів гривень

Природні ресурси, якими володіє наша держава, – це великий скарб, дарований нам природою. Тому кожен громадянин, кожен платник податків має пам’ятати про їх значимість і дбайливо та економно ставитися до їх використання.

За п’ять місяців 2021 року від підприємств Донецької області до зведеного бюджету країни за спеціальне використання води, надр та лісів надійшло 250,6 млн грн рентних платежів.

Слід зазначити, що 76% від загальної суми надходжень, або 190,5 млн грн, становить плата за користування надрами, що, безумовно, пов’язано зі специфікою регіону, а саме, з вугільно-видобувною галуззю.

Друге місце з часткою у 24% займає рентна плата за спеціальне використання води. За період січень – травень 2021 року підприємства Донеччини сплатили 59,7 млн гривень.

Найменшу частку (менш за 1%) в рентних платежах, що сплачують платники Донеччини, займає рентна плата за спеціальне використання лісових ресурсів – з початку 2021 року місцеві бюджети області отримали 0,3 млн грн цієї ренти.

Шановні надрокористувачі, пам’ятайте – сплачуючи рентні платежі, ви не тільки виконуєте свій конституційний обов`язок, але й фінансуєте заходи, спрямовані на відновлення природних ресурсів регіону.

Підписатися на Facebook 

fb.com/TaxUkraine

www.facebook.com/tax.donetsk

Підписатися на Telegram-канал

t.me/tax_gov_ua

Підписатися на YouTube

youtube.com/TaxUkraine

youtube.com/c/ДПСуДонецькійобласті

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно і безпечно за допомогою сервісу «InfoTAX» t.me/infoTAXbot

 

 

#РентніПлатежі, #надходження, #ДПС_Донеччина

Друк