Сільгоспвиробники зобов’язані придбати ліцензію на зберігання пального

Шановні платники! Головне управління ДПС у Донецькій області інформує, що відповідно до Закону України від 19 грудня 1995 року № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах та пального» (далі - Закон) під ліцензування потрапляє як безпосередньо виробництво (в тому числі переробки нафти), так і зберігання (власне виробленого або купленого палива), торгівля (оптова та роздрібна, продаж та купівля) пальним.

         Сільськогосподарські товаровиробники (фермери), які закуповують пальне та зберігають його на своїй території для подальшого використання для власних потреб та промислового перероблення зобов’язані придбати ліцензію на зберігання пального.

         Отримати ліцензію на пальне повинні і ті сільськогосподарські товаровиробники, які є платниками єдиного податку четвертої групи та використовують пальне виключно для власних потреб.

         У сферу дії Закону потрапляють: нафтопродукти, палива моторні, скраплений газ, а також речовини, що використовуються як компоненти вищевказаних видів пального.

         Обіг пального контролює Система електронного адміністрування реалізації палива (СЕАРП). Одиниця обліку обсягів пального в СЕАРП – літри. Така одиниця обліку палива має використовуватися в первинних бухгалтерських документах.

         Також повідомляємо, що суб'єкти господарювання, які здійснюють роздрібну, оптову торгівлю пальним або зберігання пального виключно у споживчій тарі до 5 літрів, ліцензію на роздрібну або оптову торгівлю пальним або ліцензію на зберігання пального не отримують.

         Термін дії ліцензії – 5 років. Сплата за ліцензії справляється за кожний наступний щорічний термін дії ліцензій. Річна плата за ліцензії на право зберігання пального встановлена в розмірі 780 гривень. Сплата за весь термін дії ліцензії не дозволяється.

         Нагадуємо, що зберігання пального без наявності відповідної ліцензії загрожує фінансовою санкцією у розмірі 500 тисяч гривень.

         Перелік документів для отримання ліцензії передбачено ст. 15 Закону.

         Для отримання більш детальної інформації пропонуємо звертатися за телефоном: 0980753533, або з документами на отримання ліцензії на пальне за адресами:

- вул. Італійська, 59, м. Маріуполь, Донецька обл., 87515,

- вул. Куїнджі, 93, м. Маріуполь, Донецька обл., 87515.

         Дізнавайтеся про всі новації податкового законодавства на офіційній сторінці ГУ ДПС у Донецькій області у мережі Facebook за посиланням:

www.facebook.com/tax.donetsk/

Друк