На Донеччині більше пів мільярда гривень легалізували імпортери при подвійному продажу автівок

#Коментар_від_ДПС

слайд под схему 2 від 18.02.2021

Як повідомило Головне управління ДПС у Донецькій області, податківцями встановлено факти легалізації коштів, отриманих злочинним шляхом, на суму 540,7 млн гривень.

У ході аналітичного дослідження фахівцями Податкової Донеччини було встановлено, що двома підприємствами-імпортерами було здійснено ввезення автомобілів, які реалізовувались на адресу фізичних осіб за готівкові кошти. Зазначені операції не мали відображення в податковій та бухгалтерській звітності.

В подальшому, автомобілі було вдруге реалізовано на підприємства з ознаками фіктивності з метою формування ліміту в СЕА ПДВ та передачі готівкових коштів. Спільно з ГУ Національної поліції в Донецькій області було підтверджено, що автомобілі, реалізовані на адресу підприємств з ознаками фіктивності, фактично за VIN кодами зареєстровані на фізичних осіб.

Як прокоментувала Ірина Долозіна, в.о. начальника Головного управління ДПС у Донецькій області, у результаті підтвердженої безтоварної операції  виявлено легалізацію коштів, отриманих злочинним шляхом, на суму 540,7 млн гривень.

Матеріали передано для прийняття рішення в межах кримінального провадження до Національної поліції в Донецькій області.

Також Ірина Долозіна зазначила, що протидія схемам ухилення від оподаткування та їх руйнування не тільки повертають державі кошти, які не сплатили шахраї, а й створюють потужний стимул для сумлінних платників чесно виконувати свої податкові зобов’язання перед державою.

 

Друк