ПРОВЕДЕНО БРИФІНГ ЩОДО ПІДСУМКІВ РОБОТИ СЛУЖБИ ЗАЙНОСТІ МІСТА НОВОГРОДІВКА ЗА 2020 РІК

17 лютого директорка Новогродівського міського центру зайнятості Ірина Сергєєва провела брифінг щодо результатів роботи за 2020 рік та пріоритетних напрямків діяльності служби зайнятості у 2021 році. На зустріч були запрошені представники місцевих ЗМІ.

5маска

«Попри карантинні обмеження, спричинені коронавірусною хворобою, служба зайнятості працювала і буде працювати для людей…», - зазначила Ірина Сергєєва.

«2020 був тяжким для всіх. Але ми не зупинялись та  намагались допомогти кожному. Ми змогли зберегти робочі місця, сприяли створенню нових…», - говорить директорка центру зайнятості.

 «Новогродівський міський центр зайнятості достойно провів 2020 рік. Нові підходи в роботі, зміна стратегії Державної служби зайнятості, впровадження інноваційних методів співпраці між всіма клієнтами служби зайнятості дало свої позитивні результати», - говорить Ірина Сергєєва.

Незважаючи на карантинні обмеження, центру зайнятості у 2020 році вдалось  збільшити кількість роботодавців, які співпрацюють з центром зайнятості, на 7%, та збільшити кількість зареєстрованих вакансій на 1,2 %, що у 2020 , у порівнянні з 2019 роком, становить 101,2 % (середньо обласний показник – 68,2%).

Треба зазначити, що карантин вплинув на ринок праці міста. В порівнянні з 2019 роком, у 2020 році кількість безробітних збільшилась на 20 %, а витрати на допомогу по безробіттю у 2020 році склали 2,75 мільйона гривень, що майже вдвічі більше ніж за 2019 рік (1,61 млн. грн.). Але кількість працевлаштованих майже не змінилась - 245 осіб проти 257 у 2019 році.

 «Відповідно до Постанови КМУ від 22.04.2020 № 306 (зі змінами) щодо Порядку надання та повернення коштів, спрямованих на фінансування допомоги по частковому безробіттю на період карантину, встановленого КМУ з метою запобіганню поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, не тільки роботодавці за найманих працівників, але й ФОПи, які є застрахованими особами і працюють без найманих працівників, мали можливість  отримати допомогу по частковому безробіттю на період карантину. На цю допомогу було витрачено майже 1,5 мільйона гривень. Ми раді, що представникам малого та середнього бізнесу міста Новогродівка вдалось її отримати. Адже, підтримка підприємців, збереження робочих місць та розвиток бізнесу – одні з пріоритетних завдань служби зайнятості», - зазначила Ірина Сергєєва.

«Січневий локдаун» теж вніс свої корективи в діяльність підприємств. Завдяки прийнятому у грудні 2020 року Урядом рішення про надання одноразової матеріальної допомоги суб’єктам господарювання – юридичним особам для виплати своїм працівникам, які втратили частину заробітку за період локдауну,  4 підприємствам міста Новогродівка вдалось отримати цю допомогу. 

У 2021 році, задля розвитку територіальної громади Новогродівської міської ради, серед пріоритетних завдань служби зайнятості й надалі залишатимуться:

- збереження існуючих робочих місць;

- підтримка малого та середнього бізнесу;

- зміцнення партнерства з органами влади та місцевого самоврядування, роботодавцями, громадськими та міжнародними організаціями;
- вивчення локальних ринків праці, прогнозування потреб роботодавців у кваліфікованих кадрах.

Новогродівський міський центр зайнятості

Друк