Тренінг в рамках проекту «Єдина громада»

07 та 08 липня 2017 року у актовій залі музичної школи відбувся тренінг в рамках проекту «Єдина громада». Проект направлений на сприяння згуртованості громади, розвиток толерантності та навиків ефективної комунікації для побудови діалогу та формування спільного бачення майбутнього, уникнення стереотипів та мови ворожнечі.

А цього неможливо досягнути без зміцнення довіри між різними категоріями населення та  протидії роз’єднуючим факторам. І якими б ці фактори не були, їх можна подолати, якщо навчитися зрозуміло доносити свою думку, не тільки чути, а й правильно розуміти месиджі, що їх прагнуть донести тобі оточуючі люди.

IMG 20170708 161203

ZHMQ5OEEY5s

Проект виконується організаціями IREX та ГУРТ при підтримці Агенства США з міжнародного розвитку(USAID). В заході взяли участь 25 активних громадян міста, представники виконавчих органів міської ради, громадських організацій, ОСББ, КП «Редакція газети «Регіональні вісті», громадської ради при виконкомі Новогродівської міської ради,  внутрішньо переміщені особи тощо.

photo 4 1

При безпосередньому спілкуванні учасники заходу аналізували взаємодію усередині громад з метою забезпечення довіри та єдності між внутрішньо переміщеними особами (ВПО) та місцевими мешканцями для вирішення проблем, які є нагальними для громади.

Загалом до проекту «Єдина громада» включено 12 населених пунктів Харківської, Дніпропетровської, Запорізької областей, а також у підконтрольних Україні частинах Луганської та Донецької областей. Після тренінгового етапу учасників очікує проведення діалогів, направлених на обговорення актуальних проблем та спірних питань, що існують в громаді, задля активізації можливостей покращення і розвитку громад.

photo 5

photo 2

photo 1

Восени учасники тренінгів та діалогів зможуть спільно розробити проекти та ініціативи для вирішення найбільш актуальних питань, які будуть сприяти більшій згуртованості громади. Кожній з 12 громад буде надано можливість реалізувати свій проект через програму міні-грантів до літа наступного року. Бюджет гранту на одну громаду не повинен перевищувати  4.000$ . Проекти будуть направлені на сприяння згуртованості, інклюзивності та розвиток громади.

 У серпні 2017 року заплановано проведення дводенного тренінга. Запрошуємо активних громадян прийняти участь у заході.

новый коллаж

Для участі необхідно зареєструватись у відділі з питань внутрішньої політики та організаційно-аналітичної роботи Новогродівської міської ради за адресою: м.Новогродівка, вул. О.Кошового, 46 (ІІ поверх), телефон: (06237)3-40-40.

 

Друк