Електронне пенсійне посвідчення – ключ до багатьох можливостей

Кожний пенсіонер при оформленні документа, який підтверджує його статус, самостійно обирає зручний для себе формат посвідчення: у звичайному паперовому вигляді або ж сучасного зразка – у формі пластикової картки (електронного пенсійного посвідчення (ЕПП)).

Електронне пенсійне посвідчення - це сучасний технологічний багатофункціональний інструмент: поєднує в собі одночасно функції звичного для нас пенсійного посвідчення та банківської платіжної картки, що забезпечує чимало переваг для його власника.

За допомогою ЕПП можна не лише отримати пенсію, а й, наприклад, просто і швидко сплатити за комунальні послуги через інтернет, розрахуватись за покупку в магазині та мати доступ до безлічі інших онлайн-послуг. І, безумовно, пенсійне посвідчення нового зразка надає право власникові користуватися всіма пільгами, які належать йому як пенсіонерові.

Крім того, це надійний ключ для повноцінного користування всіма державними електронними сервісами. ЕПП містить електронний цифровий підпис, за допомогою якого людина фактично дистанційно підтверджує особу і може подавати заяви та запити до органів Пенсійного фонду України не відвідуючи їх особисто, а виключно через мережу інтернет. Зокрема, особа може отримати доступ до власної пенсійної справи, даних про стаж та заробітну плату, користуватися іншими онлайн-сервісами ПФУ та електронних сервісів інших органів влади.

Отримати ЕПП може будь-хто із пенсіонерів. Наявне паперове посвідчення можна замінити на новий документ.

 

Як замовити електронне пенсійне посвідчення онлайн?

           

Як подати заяву на виготовлення Електронного пенсійного посвідчення:

  1. Увійти в Особистий кабінет вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду України https://portal.pfu.gov.ua за допомогою електронного цифрового підпису або за номером телефону чи банківської карти.
  2. Обрати в меню ліворуч «Щодо пенсійного забезпечення» пункт «Заява на виготовлення електронного пенсійного посвідчення».
  3. Заповнити поля форми заяви.
  4. Прикріпити скан-копії необхідних документів: довідки про присвоєння ідентифікаційного номеру; паспорту; фотографії; підпису:

- розмір кожного файлу (сканованої копії документу) не повинен перевищувати 1 Мб; формат файлу: JPG, JPEG, PDF; документи, які містять більше однієї сторінки, необхідно прикріпляти як один файл;

- додаткові вимоги до сканованих копій фотографії: назва файлу – Photo_compressed.jpeg;  розмір файлу – від 20 до 24 кБ;  розмір фотографії - заввишки 30 мм та завширшки 25 мм;  зміст фотографії - на фотографії обличчя повинно становити 70-80%; фон фотографії – білий; фотографія має бути зроблена протягом останніх шести місяців; на фото мають бути відсутні будь-які сторонні предмети; фотографія має бути кольоровою;

- вимоги до сканованої копії підпису: назва файлу – Sign_compressed.jpeg; розмір файлу – від 3 до 5 кБ; - підпис має бути виконана чорнилами чорного кольору. Під час опрацювання звернення Вам будуть надсилатись СМС – повідомлення на номер Вашого телефону.

  1. Сформувати заяву та завірити її електронним підписом.
  2. Відправити сформовану заяву до Пенсійного фонду України.

Майбутні пенсіонери можуть отримати ЕПП при зверненні:

- за призначенням пенсії «в один дотик» на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду. Для цього в Особистому кабінеті вебпорталу потрібно натиснути на пункт «Заява на призначення пенсії» і в анкеті, що з’явиться після цього, в пункті «Бажаєте отримати пенсійне посвідчення» обрати «Електронне», заповнивши відповідні поля.

- за автоматичним призначенням пенсії за віком на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду. Для цього в Особистому кабінеті вебпорталу потрібно натиснути на пункт «Анкета-заява для автопризначення пенсії» пенсії» і в анкеті: в пункті «Дані для отримання пенсійного посвідчення» обрати «Електронне», заповнивши відповідні поля.

       Готовність електронного пенсійного посвідчення потрібно самостійно відслідковувати 30 днів від дня подачі заявки та телефонувати в установу Ощадбанку! Отримати ЕПП у відділенні Ощадбанку.

Користуйтесь електронними послугами Пенсійного фонду в зручному форматі!

Бережіть себе і будьте здорові!         

Друк