Готуємось до електроопалення

Інформуємо мешканців міста про етапи виконання міської Програми підготовки багатоквартирних житлових будинків міста до переходу на електричне опалення.

Ще у лютому 2018 року, після неочікуваного закриття державним підприємством «Селидіввугілля» єдиної у місті котельні КВТС-20 і  проблемами з забезпеченням населення побутовим  вугіллям, міська рада затвердила «Програму впровадження в м. Новогродівка енерго- та екологоефективних індивідуальних систем електричного опалення у 2018-2021 роках».  Головною метою цієї програми є підготовка внутрішньо будинкових електричних мереж будинків до збільшеного електричного навантаження. Вже багато років внутрішньо будинкові електричні мережі не витримують навантажень від сучасної побутової техніки, не кажучи вже про електричне опалення.

У 2018 році за кошти міського бюджету (понад 540 тис. грн.) були розроблені проєкти на реконструкцію внутрішньо будинкових електричних мереж у 10-ти будинках, які до самого закриття були підключені до КВТС-20. І це перший етап програми. В цілому, Програмою передбачається підготувати внутрішньо будинкові електричні мережі до збільшеного навантаження у 29 житлових багатоквартирних будинках Мічурінського та Гагарінського кварталів, з поступовою термомодернізацією цих будинків.

У 2019 році, отримавши позитивну експертну оцінку 10-ти проєктів, керівництво міста доклало максимум зусиль, щоб включити ці проєкти до Регіональної програми «Тепло Донеччини». Завдяки цьому, у 2019 році місто отримало 5 млн. гривень на реалізацію цих проєктів. Того ж року місто підготувало до електроопалення такі будинки:

1) вул. Мічуріна, буд. № 2;

2) вул. Мічуріна, буд. № 38;

3) вул. Паркова, буд. № 56;

4) вул. Центральна, буд. № 35.

Загальна вартість будівельних робіт у цих будинках склала 4 817 453 грн.  Залишок коштів був повернутий до обласного бюджету.

Документація для офіційного оформлення  електричного опалення у 4-х будинках, підготовлених у 2019 році, здана до Селидівського РЕМ у травні 2020 року. Станом на кінець жовтня  процес оформлення електроопалення не закінчено. Селидівський РЕМ озвучує багато причин затримки (від пандемії до реструктуризації підрозділу), але спеціалісти міської ради тримають питання під контролем.

У 2020 році з обласного бюджету було виділено понад 11 млн. на реконструкцію внутрішньо будинкових електричних мереж ще у 6-ти багатоквартирних будинках м. Новогродівки. Проведенням закупівель робіт,  контролем за виконанням робіт та вирішенням супутніх питань займається Замовник, яким у реалізації проєктів цього року виступає департамент житлово-комунального господарства Донецької обласної державної адміністрації.  

Станом на кінець жовтня будівельні роботи з реконструкції внутрішньо будинкових електричних мереж ведуться двома будівельними компаніями. ТОВ «Моноліт-Центр» працює  у будинках Мічуріна, 4 та Мічуріна, 36. ТОВ «РСП Дніпро» працює у будинках №№ 6, 24 та 42 по вулиці Мічуріна. По шостому будинку (Центральна, 33) ще триває процедура закупівлі робіт.

Із питаннями, що виникають у процесі будівельних робіт звертайтеся до департаменту житлово-комунального господарства Донецької державної обласної адміністрації за телефоном 050-473-04-01.

      

Друк