ЗВЕРНЕННЯ до мешканців м. Новогродівка

       З метою належного утримання та своєчасного усунення аварійних ситуацій на трасах повітряних ліній електропередачі (далі - ПЛ), а також, лініях живлення вуличного освітлення,  управління міського господарства Новогродівської міської ради вважає за необхідне звернути увагу землевласників, землекористувачів та інших споживачів електричної енергії на необхідність дотримання вимог  Правил  охорони електричних мереж,

затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 04.03.97 N 209 (далі - Правила), а саме, своєчасне здійснення розчистки трас ПЛ по всій території їх проходження, недопущення несанкціонованого будівництва в охоронних зонах ПЛ тощо.

       Підприємства, установи, організації та громадяни, яким надані у власність, постійне або тимчасове користування земельні ділянки, де знаходяться об'єкти електричних мереж та вуличного освітлення  зобов'язані вживати належних заходів із збереження зазначених об'єктів (своєчасно забезпечувати нагляд за деревами, не допускати наближення гілок до проводів ПЛ, зрізати дерева, які загрожують падінням на ПЛ).

        У разі самовільного насадження підприємствами або приватними особами дерев та інших багаторічних насаджень в охоронній зоні електричних мереж -  ближче ніж 2 м до проводів та опор  по обидві сторони,  роботи з приведення до належного стану охоронних зон ПЛ виконуються за рахунок цих підприємств і осіб.

Управління міського господарства  наголошує!

         Селидівський РЕМ згідно з  пунктом 23  Правил охорони електричних мереж наділений правом припиняти або обмежувати електропостачання споживачів, що порушили ці Правила.

       Відновлення електропостачання здійснюється після усунення порушень та відшкодування підприємству, яке експлуатує електричні мережі, заподіяних матеріальних втрат (за виставленими фінансовими претензіями на відшкодування витрат), а також вартості робіт з відновлення електропостачання.

Уповноважені посадові особи електропередавальних організацій на підставі вимог  статті 255  Кодексу України про адміністративні правопорушення (80732-10) (КУпАП) мають право складати протоколи про адміністративні правопорушення.

      Нормою статті 99  КупАП (80731-10) встановлено, що порушення  Правил, яке спричинило або могло спричинити перерву в забезпеченні споживачів електричною енергією, пошкодження електричних мереж або заподіяння іншої шкоди, - тягне за собою попередження або накладення штрафу на громадян або на посадових осіб.

Селидівський РЕМ

Управління міського господарства

Друк