Хронологія подій. Версія друга, оригінальна.

         На шпальтах друкованого видання депутатом міської ради Шевченко Олександром Миколайовичем через три роки з початку будівництва порушується проблемне питання щодо проведення капітального ремонту опорної школи.

          Реалізація проєкту дійсно дуже актуальна як для мешканців Новогродівки, так і для  майбутньої ОТГ. Але, на жаль, на сьогоднішній день строки ремонтних робіт порушуються і на 1 вересня 2020 року будівля школи не буде відремонтованою. Станом на 01.08.2020 будівельна готовність навчального корпусу – 95%, їдальні, актової та спортивної зали, вестибюлю – 40%, роботи з ремонту шкільних майстерень тільки розпочато. Загальний відсоток будівельної готовності – 54%. «Журналісти» видання як справжні профі жовтої преси зосередили свою увагу тільки на суб’єктивній  думці. Про об’єктивні причини такої готовності -  ні слова.

          Хто винен? Анонімні «журналісти» пафосно виносять вирок, інформацію подають так, як самі зрозуміли, вказані цифри не співпадають з офіційними документами.

          За результатами відкритих торгів 11.10.2018 року департаментом    капбудівництва укладено з ТОВ «СІТІ-СТРОЙ 2017» договір на суму 63,1 млн.грн. І 18 жовтня 2018 року підрядною організацією було розпочато реалізацію проєкта «Капітальний ремонт Новогродівської загальноосвітньої школиІ-ІІІ ступенів №7 по вул. Паркова, 30 м. Новогродівка Донецької області» (коригування).

          З січня 2019 року  змінилась кошторисна заробітна плата для будівельно-монтажних робіт (виходячи з прожиткового мінімуму для працездатних осіб, прийнятого держбюджетом). Генеральним проєктувальником – ТДВ «Інститут «СТРОЙРЕМПРОЕКТ» - на безоплатній основі було внесено зміни до проєктної документації у розділ «Кошторисна частина проєкту будівництва». Внесені зміни відображено в експертному звіті від 27.03.2019 № 05-0078-19. За проведення експертизи і отримання експертного звіту відділом освіти   м. Новогродівка було укладено договір на суму 24,6 тис.грн. Це кошти спеціального фонду відділу освіти м. Новогродівка (власні надходження бюджетних установ).

          Під час проведення капітального ремонту будь-якого об’єкта будівництва завжди виникають додаткові види та об’єми робіт (по школі: загальна площа забудови - 2978 м2, загальний будівельний об’єм – 26934,63 м3). За процесом виконання будівельно-монтажних робіт стежить технічний і авторський  нагляди.

         Так, у вересні 2019 року департамент капбудівництва з офіційним листом звернувся до відділу освіти м. Новогродівка про виконання коригування проєктно-кошторисної документації. Відділ освіти м. Новогродівка не «приймає в себе рішення, що будувати, і як будувати».

запит

              У жовтні 2019 року рішенням міської ради було перерозподілено     200,0 тис. грн. (ці кошти були заплановані в кошторисі відділу освіти) і додатково виділено 50,0 тис. грн. із місцевого бюджету на проведення коригування проєктно-кошторисної документації робочого проєкту. Пізніше, у березні 2020 року, рішенням міської ради виділено 39,7 тис. грн. на проведення експертизи робочого проєкту. Тобто, за коригування проектної документації і проведення експертизи із місцевого бюджету в 2019, 2020 роках виділено  289,7 тис. грн., а також з обласного бюджету – 584, 0 тис.грн.

          Усі рішення стосовно коригування робочого проекту приймались спільно з проєктувальником, департаментом капбудівництва, технічним наглядом, підрядною організацією, керівництвом міста, відділом освіти, школою. Прийняті рішення оформлювались протокольно. Остання нарада з цього питання відбулась 19.05.2020. Позитивний експертний звіт підписано у Києві 03.07.2020. Відкориговану проєктну документацію передано до департаменту капітального будівництва 30.07.2020. Слід відзначити, що під час виконання коригування проєктно-кошторисної документації, проведення експертизи підрядна організація мала всі технічні умови та можливості виконувати будівельні роботи. За період з листопада 2019 року по квітень 2020 року ТОВ «СІТІ-СТРОЙ 2017» отримувала проплати   від департаменту капбудівництва згідно актів виконаних робіт.

          Так яка ж насправді амбітна ціль автора статті : щоб скоріше відновився освітній процес в стінах рідної школи чи в черговий раз забити пенальті у ворота міського голови напередодні місцевих виборів? Це питання залишається риторичним.

Друк