Можливо змінити виборчу адресу на місцевих виборах

Звертаємо увагу, що 24 липня 2020 року постановою Центральної виборчої комісії № 145  "Про внесення змін до деяких постанов Центральної виборчої комісії" змінено порядок розгляду звернення виборця щодо зміни виборчої адреси.

Цією постановою внесені зміни до постанов:

постанови Центральної виборчої комісії від 18 травня 2020 року № 88 «Про порядок розгляду звернення виборця щодо зміни виборчої адреси» відповідно до ч.3 ст.8 Закону України «Про Державний реєстр виборців»

від 2 червня 2020 року № 96 «Про форми заяв та повідомлення про включення виборця до Державного реєстру виборців, заяв про внесення змін до персональних даних виборця у Державному реєстрі виборців»

від 11 червня 2020 року № 103 «Про Порядок визначення виборчої адреси виборця, який не має зареєстрованого місця проживання»,

- постановою від 2 червня 2020 року №145, передбачена нова форма заяви на включення до Державного реєстру виборців. ЗРАЗОК ЗАЯВИ.

З 01 липня 2020 року до  нового виборчого кодексу включили норму, яка дозволяє повністю змінити виборчу адресу і завжди голосувати не там, де прописаний, надавши копії документів.

А вже з 24  липня 2020 року - депутати скасували вимогу надавати будь-яку довідку, яка підтверджує проживання не за місцем реєстрації.

Також залишилась можливість змінити виборчу адресу вдому через мережу інтернет.

Крім того, повторне звернення щодо зміни виборчої адреси із зазначених обставин можливе через один рік після дати внесення до Реєстру останньої зміни виборчої адреси виборця.

 Відділ ведення Державного реєстру виборців

Друк E-mail