Скайп-зв’язок на тему «Отримання актуальної інформації щодо облікових даних платника за допомогою Електронного кабінету»

За участі начальника Мирноградської  ДПІ Покровсько-Добропільського  управління ГУ ДПС у Донецькій області Наталії Кононіхіної нещодавно відбулось спілкування з платниками податків засобами skype у режимі відеозвʼязку.

У ході дистанційного спілкування платники зацікавились, чи можна отримати повну інформацію щодо своїх облікових даних за допомогою Електронного кабінету та чи буде така інформація актуальною.

Начальник Мирноградської ДПІ проінформувала, що Електронний кабінет платника, який функціонує на офіційному вебпорталі ДПС, забезпечує можливість реалізації платниками податків прав та обов’язків, визначених Податковим Кодексом (далі – ПКУ), іншими законодавчими та нормативно-правовими актами, контроль за дотриманням яких покладено на контролюючі органи.

Електронний кабінет створюється та функціонує, зокрема, за таким принципом, як повнота функціоналу, що виражається у наявності такого інтерфейсу електронного сервісу, який забезпечує можливість реалізації прав та обов’язків платника, отримання документів, передбачених законодавством, та інформації, що стосується такого платника, онлайн (через Інтернет у режимі реального часу) або через програмний інтерфейс (АРІ), іншими засобами інформаційних, телекомунікаційних, інформаційно-телекомунікаційних систем (п. 421.1 ст. 421 ПКУ).

У приватній частині Електронного кабінету інформація щодо облікових даних, поданої звітності, стану розрахунків з бюджетом, листів, запитів, реєстрації податкових накладних та інших сервісів оновлюється в режимі реального часу.

Отже, використовуючи можливості Електронного кабінету, платник податків реалізовує свої права та обов’язки, шляхом перегляду в онлайн режимі інформації, яка збирається, використовується та формується контролюючими органами у зв’язку з обліком платників та адмініструванням податків, зборів, митних платежів, ЄВ, здійсненням податкового контролю. Це - дані оперативного обліку податків, зборів, ЄВ (у тому числі дані інтегрованих карток платників податків), систем електронного адміністрування ПДВ, електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового, а також одержання такої інформації у вигляді документа, який формується автоматизовано шляхом вивантаження з Електронного кабінету із застосуванням засобів кваліфікованого електронного підпису.

Електронний кабінет у процесі функціонування взаємодіє з іншими інформаційно-телекомунікаційними системами ДПС.

Покровсько-Добропільське управління    ГУ ДПС у Донецькій області                                    

 

Друк