Протягом січня-травня 2020 року понад 1,2 млрд грн сплачено до бюджетів всіх рівнів платниками Покровсько-Добропільського управління ГУ ДПС у Донецькій області

Від платників, зареєстрованих на території обслуговування Покровсько-Добропільського управління ГУ ДПС у Донецькій області протягом 5-ти місяців ц.р. до бюджетів усіх рівнів надійшло 1 255,1 млн грн податків і зборів.

Основними джерелами його наповнення є:

  • ПДВ, надходження якого становлять 158,9 млн грн., що на 7,6 відс. або на 11,2 млн грн. більше аналогічного періоду минулого року;
  • податок на доходи фізичних осіб, якого сплачено 755,4 млн грн, що на 3,4 відс. або на 25,0 млн грн. більше відповідного показника минулого року;
  • земельний податок, надходження якого становлять 46,0 млн грн., що на 4,5 відс. або на 2,0 млн грн. більше аналогічного показника 2019 року;
  • єдиний податок, якого надійшло від юридичних і фізичних осіб 59,9 млн грн., що на 2,3 млн грн. або на 3,9 відс. перевищує надходження січня-травня минулого року.

Державний бюджет отримав 519,2 млн гривень. Місцеві скарбниці поповнились більш, ніж на 735,8 млн грн., що на 2,1 відс. або на 14,8 млн грн. перевищило минулорічний показник.

Єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування за січень-травень 2020 року зібрано майже 436,0 млн гривень.

В більшій мірі позитивна динаміка надходжень зумовлена відповідальним ставленням сумлінних платників податків до свого обов’язку сплачувати податки. Добровільність та відповідальність щодо сплати податків – першочергове завдання платників податків, оскільки податкові надходження формують основну частину доходів бюджетів.

Ефективна податкова система забезпечує в цілому можливості держави щодо формування необхідного обсягу коштів для реалізації соціальних програм, підвищення життєвого рівня населення та підтримання національного бізнесу.

Покровсько- Добропільське управління    ГУ ДПС у Донецькій області

Друк