ЯК ЗАМОВИТИ ЕЛЕКТРОННЕ ПЕНСІЙНЕ ПОСВІДЧЕННЯ ОНЛАЙН

ℹ Електронне пенсійне посвідчення (ЕПП) – це пластикова картка, яка поєднує в собі і банківську картку, на яку надходять пенсійні виплати, і посвідчення особи з відповідними персональними даними та електронний підпис.

🔻 Переваги використовувати ЕПП:
✅отримання пенсійних виплат;
✅сплати комунальних послуг онлайн;
✅оплати товарів як безпосередньо в магазині або аптеці, так і через інтернет;
✅контролю руху коштів на рахунку.

❗️ Електронне пенсійне посвідчення містить електронний цифровий підпис, тому пенсіонер, не виходячи з дому, матиме доступ до вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду, де він зможе переглянути інформацію про розмір пенсії, подати заяву, запит, звернення або скаргу та ін.

❗️ Отримати ЕПП може будь-хто із пенсіонерів . Наявне паперове посвідчення можна замінити на новий документ. Водночас перехід на новий тип документа не є обов’язковим, раніше видані посвідчення продовжують бути дійсними.

❓Як подати заяву на виготовлення Електронного пенсійного посвідчення

✅ 1. Увійти в Особистий кабінет вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду України 💻 https://portal.pfu.gov.ua за допомогою електронного цифрового підпису або за номером телефону чи банківської карти.

✅ 2. Обрати в меню ліворуч «Щодо пенсійного забезпечення» пункт «Заява на виготовлення електронного пенсійного посвідчення», заповнити поля форми заяви та прикріпити скан-копії необхідних документів.

✅ 3. Сформувати заяву та завірити її електронним підписом.

🔻Майбутні пенсіонери можуть отримати ЕПП при зверненні за призначенням пенсії «в один дотик» на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду.

📌Для цього в Особистому кабінеті вебпорталу потрібно натиснути на пункт «Заява на призначення пенсії» і в анкеті, що з’явиться після цього, в пункті «Бажаєте отримати пенсійне посвідчення» обрати «Електронне», заповнивши відповідні поля.

❗️ Після завершення карантину за електронним пенсійним посвідченням можна звернутися до відділення Пенсійного фонду за місцем проживання.

📢 Користуйтесь електронними послугами Пенсійного фонду в зручному форматі❗️💻 , бережіть себе і будьте здорові❗️

Друк