Про святкування Дня вишиванки у КНП «Центральна міська лікарня Новогродівської міської ради»

День вишиванки — міжнародне свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. Дата проведення — щороку в третій четвер травня (будній день).

Свято є самобутнім і самодостатнім, не прив'язане до жодного державного чи релігійного. У цей день кожен охочий може долучитись до свята, одягнувши вишиванку на роботу, до університету, школи чи садочка. В цей святковий день всі працівники лікарні з’явилися на роботу вдягнені у яскраві вишиванки та декоративні елементи української символіки.

Ідеєю свята є збереження українських цінностей та їх популяризація серед молоді та населення загалом. Свято не передбачає обов'язкових заходів, окрім одягання вишиванки, але запрошує кожного свідомого громадянина до абсолютно простого вчинку — одягнути вишиванку і в ній піти на роботу чи на навчання.

21.05.2020 працівники КНП «Центральна міська лікарня Новогродівської міської ради» прийняли участь у загальноміському флеш-мобі «Одягни місто у вишиванку» та прикрасили будівлю стаціонару українським орнаментом в стилі вишиванки.

Нехай це свято зітре кордони та об'єднає українців по всьому світу! З Днем вишиванки!

Адміністрація КНП «Центральна міська лікарня Новогродівської міської ради»

Друк