Тиждень енергозбереження

         Сьогодні, 04 листопада 2019 року, стартував Тиждень енергозбереження у місті Новогродівка і у Донецькій області в цілому.

         Сучасне людство живе в епоху небувало­го розвитку науково-технічного прогресу, що су­проводжується активним впливом на природне середовище. Постійно зростаючі потреби людства забезпечуються стрімким еконо­мічним розвитком різних галузей виробництва і, передусім, енергетики.

Основу світового енергетичного балансу складають вуглеводневі енергоносії - нафта, газ і вугілля. Їх частка в світовому енергозабезпеченні становить 81%. Наслідком такого роз­витку є значний негативний вплив на довкілля (викиди шкідливих речовин, значні викиди пар­никових газів, безпосередній вплив на оточуюче середовище і ін.), а середовище, яке оточує нас, у свою чергу, негативно впливає на людство (не­гативний вплив на здоров'я людини, соціально-економічні наслідки зміни клімату і ін.).

І тому, питання енергозбереження постає  дедалі актуальнішим у всьому світі. Це не лише економічна вигода для споживачів та зменшення навантаження на електричні мережі, а також, що надзвичайно важливо, збереження довкілля для наших нащадків.

         З огляду на важливість проблеми заощадження енергії в глобальному масштабі, практично у всіх країнах проводяться різні заходи, покликані зменшити кількість споживання енергії як у промисловості, так і в соціальній сферах.

          На наш погляд, виховання енергоощадної поведінки у дітей та молоді є запорукою успіху у зберіганні нашої планети для майбутніх поколінь.

У проведенні Тижня енергозбереження задіяні майже всі заклади і установи міста. В рамках проведення Тижня енергозбереження планується проведення різноманітних заходів.

В закладах дошкільної освіти протягом тижня будуть проведені конкурси малюнків та спільних робіт батьків та дітей на тему «Енергозбереження очима дітей», презентаційний захід «Врятуй планету від темряви!»,  перегляд лялькової вистави – «Казка про лампочку».

В закладах загальної середньої освіти планується проведення  класних годин: «Альтернативні джерела енергії», «Енерго- та ресурсозбереження в нашій країні», створення колажу «Зберегти тепло свого дома», проведення круглих столів «Бережливе ставлення до енергоресурсів».

Міська бібліотека для дорослих запрошує всіх 4 листопада о 15.00 на показ документального фільму «Спасти планету», а міська бібліотека для дітей  7 листопада пропонує переглянути  мультиплікаційний  фільм «Добре світло», із циклу «Енергозбереження дітям».

В залі засідань  виконкому Новогродівської міської ради буде проведена консультація для голів ОСББ на тему «Теплі кредити: досвід, результати та сподівання».

Запрошуємо дітей, батьків  та всіх охочих взяти участь у запропонованих заходах.

Управління міського господарства Новогродівської міської ради 

Друк