19 січня 2018 року православні християни відзначають велике свято - Хрещення Господнє

Хрещення Господнє щорічно відзначають 19 січня. У народі його також називають святом Йордана, оскільки саме на цій річці Іоанн Предтеча хрестив Ісуса Христа. Шановні громадяни, під час відзначення великого релігійного свята Водохрещення дотримуйтесь правил поведінки на водних об’єктах та безпеки у зимовий період, адже на сьогодні стан криги на водоймах нестійкий у зв’язку з теплою погодою, а на деяких водоймах крига взагалі відсутня. Під час перебування поблизу водних об’єктів та безпосередньо занурення потрібно бути вкрай обережними та дотримуватися правил безпечної поведінки.

16161659 Основні рекомендації для тих, хто планує занурюватися: бажано мати досвід занурень у холодну воду, а якщо у вас хворе серце – краще взагалі відмовитися від купання. Перебування в крижаній воді у незагартованих людей може призвести до загального переохолодження організму. За перших ознак переохолодження – тремтінні, посинінні шкіряних покривів, губ, болі у пальцях рук і ніг – людині слід негайно надати допомогу. При легкому переохолодженні постраждалого достатньо тепло одягти, напоїти гарячим чаєм та змусити виконувати інтенсивні фізичні вправи. У разі середнього і важкого переохолодження – розтерти вовняною тканиною, зробити масаж усього тіла і тепло вдягнути. Зігрівання має бути поступовим, щоб не було різкого перепаду температур.

Також рекомендуємо не заходити у воду в нетверезому стані. Перед тим, як вийти на кригу, переконайтесь, що вона достатньо міцна. Безпечним для однієї людини вважається лід товщиною понад 7 см, а для групи людей товщина криги має сягати щонайменше 15 см. Крім того, під час святкування не залишайте поблизу водойм без нагляду дітей. Бережіть Богом дароване життя.

Відділ з мобілізаційної роботи,

надзвичайних ситуацій та

цивільного захисту населення

 

Друк