Реалізація Урядової програми «Доступні ліки» протягом 2018 року

У рамках реалізації Урядової програми «Доступні ліки» протягом 2018 року було виділено на відшкодування вартості лікарських засобів для лікування серцево- судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми 481700 грн. з них використано 481645 грн.

Кількість пацієнтів, які звернулись за пільговими рецептами в рамках Урядової програми безкоштовно або з частковою доплатою становить 4009 осіб.

Оплата вартості  цих лікарських засобів здійснюється з Державних коштів.

Нагадуємо, аби отримати ліки за програмою «Доступні ліки», необхідно звернутись до поліклініки, де лікар випише рецепт на лікарський засіб, вказуючи непатентовану назву діючої речовини ліків. В аптеці, що бере участь у програмі «Доступні ліки» і має відповідну наліпку, пацієнту запропонують декілька торгових марок, які містять відповідну діючу речовину.

Якщо лікарський засіб, який вибере пацієнт, бере участь у програмі «Доступні ліки», його нададуть безкоштовно або з незначною доплатою. Якщо він не підпадає під програму, вартість таких ліків держава не відшкодує.

У відділі охорони здоров’я звертають увагу на те, що без рецепта ліки за програмою «Доступні ліки» отримати неможливо. У разі, коли безкоштовні ліки в аптеці закінчились, пацієнт може зачекати, поки вони надійдуть до аптеки, звернутись до іншого аптечного закладу або обрати іншу торгову марку та доплатити різницю. Ціни на ліки, які беруть участь у програмі «Доступні ліки», у всіх аптеках, що уклали договори, однакові.

Друк