Щодо поводження з безпритульними тваринами в Новогродівській ТГ

Головна причина, чому тварини опиняються на вулиці — безвідповідальність людей.

В Європі підійшли до розв'язання проблеми безпритульних тварин, поклавши велику відповідальність на їх власників. Усі тварини мають бути зареєстровані, з чіпами, де вказується усі дані про господаря. До того ж перш ніж завести тварину, потрібно заплатити за неї чималий податок. В залежності від країни він складає від 130 до 150 євро.

17.09.212

В Україні ситуація дещо інша: Законом України «Про захист тварин від жорстокого поводження» регламентовано регулювання чисельності безпритульних тварин  гуманним способом: шляхом вилову та біостерилізації тварин з подальшим поверненням їх у звичне місце існування.

Кожна громада вживає заходів для розв'язання такої проблеми в межах можливості бюджету.

17.09.213

Управлінням міського господарства Новогродівської міської ради укладено договір на надання ветеринарних послуг з профілактичного щеплення безпритульних/бродячих тварин на суму  97990,00 грн за рахунок коштів бюджету міської територіальної громади.

Виконання вищевказаних робіт планується розпочати вже наступного тижня з 21.09.2021 по 27.09.2021.

Протягом тижня жителі зможуть отримати додаткові ветеринарні послуги з профілактичного щеплення та стерилізації домашніх тварин на території громади, а також безплатно отримати інформацію щодо різних ветеринарних питань.

17.09.214

Вартість послуг зі стерилізації домашніх тварин:

- стерилізація домашніх котів – 300 грн./ 1 тварина

- стерилізація  домашніх кішок – 500 грн./1 тварина

- стерилізація домашніх собак – від 600 грн. /1 тварина і вище (в залежності від  ваги).

Телефон для зв’язку: 38050-569-20-40.

За цим же номером мешканці можуть повідомити про скупчення безпритульних тварин на території Новогродівської ТГ, для того, щоб охопити якомога більше чотирилапих.

Друк