Позачергове засідання виконавчого комітету

9 липня 2021 року відбулось позачергове засідання виконавчого комітету Новогродівської міської ради. Було розглянуто питання щодо спрямування у 2021 році субвенції з державного бюджету на забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.

Місцева комісія з питань формування пропозицій щодо використання коштів субвенції затвердила загальний список осіб з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування Новогродівської громади віком від 16 до 23 років, які перебувають на квартирному обліку: всього – 10 осіб, з яких одна особа – має статус інвалід з дитинства.

Орієнтована потреба в коштах, необхідних для забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, склала 4718 тис.грн.

DSC 1280

Затверджений рішенням виконкому  протокол засідання місцевої комісії буде направлено до Регіональної комісії з відповідних питань для визначення черговості і можливості отримання житла або грошової компенсації на його придбання відповідною категорією громадян.

В 2021 році одна особа з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, - уродженка Новогродівської територіальної громади – вже отримала грошову компенсацію за рахунок коштів субвенції з державного бюджету і придбала власне житло в м.Харкові.

DSC 1284

Соціальний захист і підтримка найбільш уразливих категорій, таких як діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, є одним із пріоритетів державної політики. Отже, сподіваємось, що цього року юні мешканці Новогродівської громади отримають змогу покращити житлові умови за рахунок коштів субвенції з державного бюджету на забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.

Друк