Зустріч у Михайлівському старостинському окрузі

3 червня 2021 року в с.Михайлівка відбулась зустріч з власниками та орендарями земельних ділянок Михайлівського старостинського округу.

В заході взяли участь перший заступник міського голови Олександр Зябрев, заступник міського голови Микола Роженко, начальник сектору по запобіганню НС у м.Селидове Олександр Макаренко, фахівець сектору забезпечення заходів з попередження надзвичайних ситуацій  Сергій Сергєєв, депутат міської ради Сергій Тасиць та  представники виконавчих органів.

Олександр Зябрев подякував присутнім за те, що знайшли час поспілкуватися. Акцентував увагу, що добробут громади залежить від своєчасного наповнення місцевого бюджету. Однією із складових частин якого є різні види надходження за користування земельними ділянками. Повідомив, що в Новогродівській громаді ведеться робота по інвентаризації земель, в ході якої буде виявлено землі, які використовуються без сплати податків. Висловив побажання землевласникам та орендарям  працювати прозоро і в рамках чинного законодавства.

DSC 0471

У присутніх виникало багато запитань до представників влади з приводу розвитку сільських територій громади, не вистачає зон відпочинку, дороги потребують ремонту та інші.

DSC 0427

Головний спеціаліст відділу економіки Наталія Усова повідомила про  заходи, які можуть бути реалізовані у сфері сільського господарства за рахунок коштів обласного бюджетів, а також наявні грантові програми від Міжнародних організацій на фінансування різних напрямків розвитку громади.

Вона нагадала, що в Новогродівській ТГ вперше впроваджується міська програма «Бюджет участі» і всі жителі мали змогу подати проекти на облаштування дитячих і спортивних майданчиків, встановлення вуличного освітлення та інших об’єктів благоустрою Проекти переможці будуть реалізовані міською радою за кошти бюджету.

Але, нажаль,  від жителів Михайлівського старостинського округу не надійшло жодного проекта.  Наталія Усова акцентувала увагу, що відділ економіки завжди радий надати методичну та інформаційну  допомогу активним мешканцям, які бажають брати участь в конкурсах та програмах, залучати кошти на розвиток населених пунктів громади.

Також, працівники виконавчих органів надали відповіді на питання комунального господарства, соціального захисту, землеустрою, надання адміністративних послуг та інші.

Представники Державної служби України з надзвичайних ситуацій провели профілактичну бесіду щодо запобігання пожеж, про вимоги законодавства та відповідальність за порушення і надали інформаційні матеріали учасникам зустрічі.

DSC 0445

Друк