Перша зустріч міського голови з фермерами

2 червня 2021 року у с.Миколаївка міський голова Олександр Шевченко провів першу робочу зустріч з фермерами, сільгоспвиробниками малих форм власності Новогродівської територіальної громади.

В заході взяли участь начальник сектору по запобіганню НС у м.Селидове Олександр Макаренко, начальник 13ДПРЗ м.Селидове Олександр Агібалов, заступники міського голови Олександр Зябрев та Микола Роженко, представники виконавчих органів міської ради.

Впровадження такого формату спілкування дуже важливе. Децентралізація влади надає можливість почути кожного мешканця, побачити проблеми на місцях.

У ході зустрічі було обговорено ряд важливих питань з різних галузей. Особливу увагу приділили земельним питанням, надані консультації щодо експертної оцінки землі та змін в законодавстві.

 DSC0828

Як зауважив перший заступник міського голови Олександр Зябрев: «Вся земля повинна бути оподаткована і це в інтересах і влади, і власників землі відповідно».

Наразі в регіоні економічний розвиток сільського господарства в пріоритеті. Тому запрошуємо всіх активних господарів брати участь у грантових програмах і розвивати свою діяльність. Допомога благодійних організацій в громаді наразі має велике значення.

«Грандові кошти – це не казка, а реальність. Треба мати бажання розвиватись і постійно стукати у двері», - зауважив Олександр Шевченко.

Представники Державної служби України з надзвичайних ситуацій проінформували присутніх про правила пожежної безпеки в агропромисловому комплексі, можливі наслідки пожеж, законодавчі акти та відповідальність за їх порушення.

 DSC0833

Також розглянули деякі соціальні питання; розподіл бюджету; проблеми подальшого розвитку на території громади; питання благоустрою тощо. Для всіх зауваження та нагальних проблем мешканців Миколаївки намагаємось знайти напрямки вирішення.

Міський голова наголосив: «Маю сподівання на взаємодію та співпрацю за для успішного розвитку Новогродівської ТГ. Ми разом працюємо прозоро в рамках чинного законодавства і інші варіанти не розглядаються».

DSC 0394

Друк