Профілактика укусів змій

З приходом весни і тепла почався сезон пікніків, походів і просто прогулянок в лісах, парках, зонах відпочинку. Нагадуємо про існуючу небезпеку укусів змій!

1.Уникайте ділянок з високою травою і густими кущами. Дотримуйтеся стежок і відкритих місць, де ви бачите, куди ступаєте.

 2.Будьте уважні і оглядайте місце, в яке ви збираєтеся просунути свою ногу або руку.

3.Пам’ятайте, що змії можуть забиратися на дерева. Будьте обережні, коли йдете під низько звисаючими гілками або піднімаєтеся на дерево, так як змію легко сплутати з гілкою.

4.При виході на природу одягайте захисний одяг. Обов'язково надіньте довгі вільні штани і високі черевики. Ніколи не ходіть босоніж або в сандалях там, де ви не можете розгледіти, куди саме ступаєте.

5.Старайтесь не розбивати табір в тих місцях, де можуть бути змії. Не ставте намет поруч з високою травою або стовбурами дерев. Більшість змій ведуть нічний спосіб життя, тому слід бути особливо обережним в темний час доби.

6.Будьте обережні, коли купаєтеся, рибалите особливо після сильних дощів. У воді живуть отруйні змії, і в разі укусу вам може знадобитися термінова медична допомога.

7.Не плавайте в каламутній або зарослій воді, так як там люблять ховатися водяні змії.

У разі, якщо вас все ж вкусила змія, не намагайтеся надати допомогу самостійно, відразу звертайтеся за кваліфікованою медичною допомогою. Нехай постраждалий прийме розслаблене положення і менше рухається, спостерігайте за його станом до прибуття фахівців.

Бережіть себе, та виконуйте рекомендації!

Друк