До відома підприємців міста! ЄБРР і «Райффайзен Банк Аваль» об’єднують зусилля для підтримки українських компаній (2)

Кредити, зокрема на проекти відновлюваної енергетики, стануть доступними для більшої кількості малих і середніх підприємств (МСП) та окремих більших за розміром компаній в Україні після підписання у Києві сьогодні угоди між ЄБРР та «Райффайзен Банком Аваль»  про участь «Райффайзен Банку Аваль» у Програмі розподілу ризиків (ПРР).

watermarked 88a5f002504f5d804d679c48aefba9b3 XL

В рамках цієї програми ЄБРР братиме на себе частину ризиків за кредитами, які «Райффайзен Банк Аваль» надаватиме МСП, на загальну суму до €20 млн. протягом трьох років. ПРР допоможе збільшити розміри та строки погашення кредитів для компаній по всій країні, оскільки «Райффайзен Банк Аваль» зможе працювати з більшими ризиками завдяки партнерству з ЄБРР.

Також в рамках ПРР позичальники матимуть доступ до різноманітних програм технічного співробітництва, включаючи комплексний пакет технічної допомоги за програмою «EU4Buisness», що фінансується ЄС та впроваджується ЄБРР. Зокрема, українські компанії зможуть використовувати передовий міжнародний досвід у таких сферах, як фінансовий менеджмент, IT, а також оптимізація виробничих та управлінських процесів.

Голова правління «Райффайзен Банку Аваль» Володимир Лавренчук зазначив: «Ми раді оголосити про початок нашого співробітництва з ЄБРР в рамках ще одного важливого проекту, що розширює нашу спроможність надавати довгострокове фінансування і технічну підтримку середньому бізнесу. Минулого року ми надали кредити більш ніж 1100 компаніям, у тому числі 300 новим клієнтам. Ця програма дає нам можливість удвічі збільшити підтримку, яку ми надаємо українським компаніям у розвитку їх бізнесу. Ця сфера була і залишається однією з пріоритетних для нашого банку».

Директор ЄБРР в Україні Шевкі Аджунер сказав: «Ми раді привітати нашого давнього партнера «Райффайзен Банк Аваль» у Програмі розподілу ризиків ЄБРР. Я переконаний, що цей проект сприятиме розвитку кредитування МСП та банківського сектору в Україні. Він не лише розподіляє ризики серед відповідальних кредиторів, а й покращує доступ українських компаній до фінансування і допомагає їм вдосконалити ведення бізнесу».

ЄБРР є найбільшим фінансовим інвестором в Україні. З початку діяльності у країні в 1993 р. Банк узяв на себе зобов’язання щодо надання майже €12,1 млрд. в рамках близько 400 проектів.

«Райффайзен Банк Аваль» засновано 27 березня 1992 р. З жовтня 2005 р. банк є частиною австрійської банківської групи «Райффайзен Банк Інтернаціональ АГ». Станом на 30 вересня 2017 р. групі «Райффайзен» належало 68,28% акцій «Райффайзен Банку Аваль», а Європейському банку реконструкції та розвитку – 30%.

«Райффайзен Банк Аваль» пропонує широкий спектр послуг більш ніж 2,5 млн. клієнтів через свою мережу, що станом на кінець вересня 2017 р. налічувала 500 відділень по всій країні.

ЄБРР – багатосторонній банк, який підтримує розвиток приватного сектору та підприємницьких ініціатив у 37 країнах на трьох континентах. Банк належить 66 країнам, ЄС та ЄІБ. Мета інвестицій ЄБРР – зробити економіку в регіонах його діяльності конкурентоспроможноюінклюзивноюдобрекерованою«зеленою»стійкою  та інтегрованою

Друк