Міський голова Білецька Л.М. звітувала про свою роботу

09.06.2017 у великій залі Будинку дитячої творчості Новогродівський міський голова Білецька Людмила Михайлівна звітувала про свою роботу за 5 місяців 2017 року.

watermarked 02809

Після своєї доповіді Людмила Михайлівна відповіла на запитання новогродівців.

watermarked 03409

watermarked 04709

watermarked 05209

watermarked 05609

watermarked 06209

Питання 1 : Бабчук Любов Павлівна

Нас хвилює питання закриття міської котельної КВТС -20, чому наші будинки залишають без тепла? Ми з чоловіком 2 пенсіонера, ми не зможемо провести електричне опалення за 20 000 грн. , а потім ще платити великі суми за електроенергію. Чому мешканці нашого будинку не мають пільги на оплату за електроенергію, а повинні оплачувати повну вартість?

Відповідь Білецької Л.М.: У своєму звіті я вже розповідала, що КВТС-20 закриває ДП «Селидіввугілля», тому що це збиткове підприємство. Виконавчий комітет міської ради проводить роботу щодо встановлення пільгового тарифу в будинках, які залишились без опалення. Я Вам обіцяю, що до початку опалювального сезону це питання буде вирішено.

Питання 2: Керханачієва Ніна Григорівна

Чистота в місті це гарно і дуже красиво, але мене цікавить інше. Чому не вирубують пухові тополя? Кожного року відбуваються пожежі із- за підпалів пуху. В місті багато дітей та дорослих, які страждають на алергію.

Відповідь міського голови Білецької Л.М.: Для того, щоб спилити дерево Вам необхідно подати заявку до центру надання адміністративних послуг, потім управління міського господарства спільно у з екологом проведе роботу щодо обстеження дерева та отримання висновку. Далі на засіданні виконкому міської ради приймається рішення про надання дозволу на видалення або часткову обрізку дерева. Підрядна організація проводить необхідну роботу.

Питання Керханачієва Н.Г.:

Недавно була пожежа по вул. Молодіжній, у моєї дочки згорів сарай, у нас  немає підвалів, де нам зберігати вугілля?

Відповідь міського голови Білецької Л.М.: Пожежа сталася тому, що діти підпалили пух, потім загорівся тополь, балкон та будинок. Ми декілька разів зверталися до підрядника, щоб спилити цей тополь, але сараї , які розташовані поруч не давали можливості під’їхати до дерева. Прибрати сараї ніхто не погодиться. Щоб сараї ніхто не чіпав і пожежі не було мешканцям треба слідкувати за дітьми.

Питання Керханачієва Н.Г.: В мене троє дітей, я працюю, а їм нічим зайнятися влітку. Так і іншим дітям. У мене прохання зробити, як раніше, в дитячих садках групи з нічним перебуванням дітей.

Відповідь міського голови Білецької Л.М.: Нічних груп у нас точно немає, але група з 12 годинним перебування в одному дитячому садку є. У нас не набереться повна група дітей, щоб організувати нічне перебування в садку, але Вашу пропозицію ми розглянемо.

Питання 3:Приймак Надія Григорівна

Звертаюсь до Вас з питанням, в ОСББ «Супутник» підняли квартплату. Голова ОСББ Пирог І.В. тарифи не узгоджував. Дуже хотілося знати на якій підставі він це зробив, адже в будинках давно ніхто не робив ремонт в під’їздах, не ремонтувався цоколь та відмостка. Будинки старі і розраховані на експлуатацію на 25 років, а ми живемо – 55 років. Чому такі високі тарифи, якщо житло не придатне для проживання?

І ще одне питання, яке стосується шахти №2 «Новогродівська» -отримання вугілля на опалення. Невже неможна приєднати 240 пенсіонерів до іншої шахти, щоб вони мали отримувати вугілля? Чому наша держава примушує нас платити великі гроші за вугілля яке ми заробили?

Відповідь міського голови Білецької Л.М.: В минулому році Ахметов Р.Л. пенсіонерам шахти №2 "Новогродівська" надав благодійну допомогу - по 3 тони вугілля. На теперішній час всім відомо, що шахта №2 відноситься до Укрвуглереструктуризації Міністерства вугілля та енергетики. Голова облдержадміністрації Павло Жебрівський, міністр вугільної промисловості, народний депутат України Сергій Сажко знають про цю проблему.

Народні депутати України прийняли Закон, що з 2016 року громадяни, які пішли на пенсію з таких шахт не мають право отримувати безкоштовно вугілля. Я не можу відповісти ні за  міністерство, ні за державу. Цей Закон був прийнятий, депутати проголосували. З цією проблемою ми звертались до народного депутата по нашому округу Сажко С.М. Він ще не надав відповіді вирішиться це питання чи ні.

Щодо приєднання працівників шахти №2 до інших шахт. Цією проблемою займався губернатор ще у 2015 році. І через Міністерство вугільної промисловості це питання також не вирішилось. Вони не дають команди ДП «Селидіввугілля» щоб приєднати таких громадян до інших шахт. Тому на даний час я не можу нічого сказати, що вирішить держава .

Що стосується підвищення тарифів в ОСББ «Супутник» та «Мир», тарифи на підвищення за квартиру вирішується самими мешканцями на своїх конференціях. Коли проводили  конференцію в ОСББ «Мир» , мешканці не проголосували. В ОСББ «Супутник» на другій конференції за підвищення тарифів мешканці проголосували. Ви маєте право потребувати звіт  про роботу вашого ОСББ.

Я постійно розповідаю мешканцям, що Ви маєте право вийти з великого ОСББ та створити маленьке, щоб самостійно витрачати свої зібрані кошти на потреби будинка. У великих ОСББ частина грошей іде на зарплати працівникам ОСББ - бухгалтерам, майстрам. Я розмовляла з цими головами великих ОСББ ціни на будматеріали дуже великі, тому не вистачає коштів щоб зробити ремонти відразу у всіх будинках.

Питання 4: Сердюк Валентина Федорівна

Чому Ви з нами у минулому році не поїхали до Верховної ради, щоб вирішити проблему отримання пенсіонерами шахти №2 вугілля?

Відповідь міського голови Білецької Л.М.: З Вами їздив секретар Новогродівської міської ради Мусейко К.І. Ми звертались до керівництва області, до Міністерства вугільної промисловості з цією проблемою. Ви знаєте, що це проблема державного масштабу.

Питання: Панькова Наталія Володимирівна

Ви сказали, щоб ми виходили з великих ОСББ  і створювали маленькі. Я вже 10 років голова маленького ОСББ. Хочу задати питання. Зараз Ви закрили котельню, а взимку всі включать електричні обігрівачі і буде велике навантаження на електромережу. Куди звертатися головам ОСББ у разі аварійних ситуацій, чому Ви нас не збираєте та нічого не розповідаєте?

Відповідь міського голови Білецької Л.М.: Ви вже 10 років голова ОСББ, а я міський голова 1,5 роки. Ви ж якось виживали ці роки, але сьогодні Вам хочеться від мене все і відразу. До числа тих будинків, які опалювались від КВТС 20 Ваш будинок не належить. Ви давно обігрівались взимку самостійно. Я котельню не закривала, тому, що вона належить ДП «Селидіввугілля». 1 ГКалл тепла коштує 1300 грн., а населення платило 376 грн. Але і ті в повному обсязі не платили. Всьго 30% будинків в місті були приєднані до міської котельної, вона збиткова.

Якість опалення також не найкраща, тому у 2012 році тією владою разом з депутатами, школи та садки були відключені від КВТС -20 та було прийнято рішення про встановлення в них індивідуальних котелень.

Котельня працювала далі, держава перестала надавати субсидію таким підприємствам на погашення різниці в тарифі. В 2016 році Кабмін прийняв рішення, що підприємствам потрібно привести тарифи у відповідність, а мешканці повинні самостійно оплачувати за тепло у повному обсязі. Держава припинила надавати субвенцію, тому котельню стало неможливо утримувати.

Генеральний директор ДП «Селидіввугілля» сказав, що вони не в змозі платити 10 млн. грн на рік за утримання КВТС -20 і 12 млн.грн. збитків. Мешканці розбирали гарячу воду з тепломережі, за зміну доводилось по декілька разів доливати в систему холодну воду, нагрівати її. А це не заплановані затрати.

Питання Панькової Н.В.: Людмила Михайлівна у мене в руках Ваша передвиборча програма. Ви обіцяли в першу чергу забезпечити місто теплом та електрикою. Де Ваші обіцянки?

Відповідь міського голови Білецької Л.М.: В місті на даний час немає проблеми з електропостачанням. У виконкомі на минулому тижні був начальник Селидівського РЕМ, який запевнив всіх членів комісії, що в місті взимку перебоїв з електрикою не буде.

Питання Панькової Н.В.: Ви видаляєте зелені дерева, а аварійні дерева залишаєте, чому?

Відповідь міського голови Білецької Л.М.: До центру надання адміністративних послуг надійшло 400 заяв на випиловку дерев. У когось дерево підриває цоколь, у когось руйнує кришу, кожний випадок окремий, з виду дерево може бути зеленим, а в середині може бути дупло. Комісія виходить на місце і обстежує кожне дерево разом з екологічною інспекцією. Тільки після отримання висновку приймається рішення про видалення , або часткову обрізку дерева. Одному це дерево потрібно, іншому ні, але треба розуміти загальну проблему.

Питання : Романько Майя Миколаївна

З якої мети Ви створили комунальне підприємство «Комунтех» директор Левченко Г.С., чому вони не виконують роботи для міста: випиловку дерев, прибирання стихійних сміттєзвалищ, ремонт вуличного освітлення, а бюджетні кошти направляються на фінансування приватних підприємців Балінова та Гурачевського?

Відповідь міського голови Білецької Л.М.: Комунальне підприємство створено в грудні 2016 року з причини того, що в кінці 2015 року за кошти місцевого бюджету були придбані машини для вивозу сміття. На той час не було в місті працюючих комунальних підприємств, яким можна було б передати цю техніку. Тому депутатами міської ради було прийнято рішення про створення даного підприємства.

У 2015 році місто було завалено сміттям, підприєисмтво з м.Димитрово «Екобудсервіс» не вивозив сміття. Був оголошений конкурс про обрання підрядної організації на вивіз сміття  і переможцем було обрано ПП Балінов. Ми не маємо юридичного права на дострокове розірвання угоди, яка укладена на 5 років. Закінчиться термін дії договору і буде оголошено новий тендер, наше комунальне підприємство зі своєю технікою буде займатися вивозом сміття.

На даний час через систему ПРОЗОРО ми проводимо роботу щодо придбання в місто вишки.

Питання : Романько М.М.

Чому не працює комунальне підприємство «Комунальник» , але зарплату з місцевого бюджету отримують своєчасно?

Відповідь міського голови Білецької Л.М.: Комунальник займається чисткою ливньових каналізацій.

Питання : Резник Андрій: Чому в місті стелять асфальт, а бордюри не міняють? Хтось повинен слідкувати за роботою підрядників?

І ще одне запитання: Коли оголосили про перехід на індивідуальне опалення нашому голові ОСББ сказали, щоб вирішенням цієї проблеми переходу на новий тариф ми займались самі.

Відповідь міського голови Білецької Л.М.: Ні. Управління міського господарства разом з ОСББ проводять роботу щодо переходу усіх 10 будинків на новий тариф.

Що стосується асфальту, Донецька обласна державна адміністрація визначила одним із своїх пріоритетних напрямків роботи покращення дорожнього покриття в області. Усім містам та районам області було запропоновано написати проекти по заміні асфальтного покриття за кошти, які були направлені на відновлення непідконтрольної Україні території. Ми написали проекти, в яких передбачили заміну бордюр, але після підведення підсумків область спустила директиву і зменшили фінансування на 2 млн. грн. Повстала проблема, покрити більше вулиць асфальтом без бордюр, або менше но з бордюрами. Асфальтне покриття по вул.Тургенєва було дуже погане, ми побоялись, що більше не виділять кошти на ремонт доріг, тому прийняли рішення подати до служби автомобільних доріг заявку на прокладку асфальту без бордюр. Роботу оплачує Донецька ОДА.

Питання: Морозов Віктор Михайлович

На проекти були виділені великі гроші і ми думаємо, що від цих проектів Ви отримали великі «откати». Розумієте, якщо Ви поганий керівник, то Ви так і скажіть, бо гарний керівник завжди дасть чітку відповідь. Чому з проектом дитячого садочка «Сніжинка» так вийшло? Зняли кришу взимку, будівля стала непридатною, зникли стовпи та інші будівельні матеріали, які можна було використати для капітального ремонту. Я завжди пропонував свою допомогу. Коли Ви мене запрошували до громадської ради при виконкому міської ради, Ви сказали, що такі люди як я Вам потрібні, тому, що я за словом до кишені не полізу, завжди кажу правду. Так я Вам скажу, тоді все місто гуділо, що не знайшлося людей, щоб накрити розкриту будівлю хоча би поліетиленом. Виходить, що Ви просто «відмиваєте гроші».

Відповідь міського голови Білецької Л.М.: Питання на питання - чому Ви, як голова ОСББ, не покосили траву біля свого будинку? Давайте не будемо переходити на особистості. Щодо «откатів» - знаєте таке народне прислів’я: «Погана свекруха і невісткі не вірить». Восени будуть вибори міського голови – висувайте свою кандидатуру.

Питання: Ольховик І.Г.

08.06.2017 НКРНЄ затвердив тариф на водопостачання та водовідведення КП «Компанія «Вода Донбасу» для населення– 39,04 грн. На засідання громадської ради ми запрошували керівників КП «Компанія «Вода Донбасу», де вони не приховували, що тариф на окупованій території складає– 6 грн. Наша громадська рада приєдналась до громадських рад міст Селидове та Українськ і ми надіслали звернення до державних установ щодо роз’яснення, але відповіді ми, поки що, не отримали. Одна з вимог – не підвищувати тарифи без громадської експертизи діяльності КП «Компанія «Вода Донбасу». Так, як це комунальне підприємство, яке належить громаді Донеччини, тоді чому така різниця? Як Ви будете захищати інтереси населення?

Відповідь міського голови Білецької Л.М.: Нами вже підготовлені листи на ім’я голови НКРНЄ та на ім’я Гройсмана В.Б. Тільки після прийнятого рішення ми маємо повне право казати, що ми не згодні оплачувати такі великі тарифи та утримувати КП «Компанія «Вода Донбасу». Будемо чекати на відповідь.

Питання: мешканець міста (не представився).

Я хочу сказати, що наше місто стало чисте та світле. Керівництво міста працює – претензій немає, вивіз сміття регулярний, а якщо десь валяється пакети із сміттям, то це винні самі мешканці, яким важко викинути його в контейнер. Мешканці всім задоволені. Дякуємо Вам і доброго здоров’я.

Відповідь міського голови Білецької Л.М.: Всім дякую.

Питання: Бєгалі Лілія Валеріївна

Ви в своєму докладі не торкнулися важливого питання - це об’єднання територіальної громади. На сьогодні це питання дуже актуальне.

Відповідь міського голови Білецької Л.М.: З 2015 року ми займаємося цим питанням. Михайлівська сільська рада не може прийняти рішення тому, що тривають судові процеси з селищним головою, Галицинівська селищна рада – не визначилася. До Миколаївської селищної ради ми надіслали запрошення до об’єднання в територіальну громаду з центром у м.Новогродівка, в червні 2017 року у них  запланована сесія селищної ради, де буде прийняте це рішення. Після отримання позитивного рішення документи будуть направлені до облдержадміністрації, потім будуть направлені до Міністерства Регіонального розвитку, потім до Верховної Ради України, а потім Верховна Рада призначить вибори. Я сподіваюся, що восени в м.Новогродівка відбудуться вибори голови територіальної громади.

Питання: Романько Майя Миколаївна

Як Ви прокоментуєте те, що на Вас заведено 6 судових справ по факту розкрадання коштів із місцевого бюджету (реконструкція скверу, капітальний ремонт дорожнього покриття, капітальний ремонт вуличного освітлення, по проведенню робіт по випилюванню дерев, по виконанню робіт Генерального плану)?

Відповідь міського голови Білецької Л.М.: Не по одній судовій справі, як Ви кажете, ще немає ніяких висновків. Висновки будете робити після отримання судових рішень.

Питання: Савченко Надія Миколаївна

Хто дав дозвіл на цілодобовий продаж в торгових точках алкогольних напоїв? Військові провокують мешканців міста.

Відповідь міського голови Білецької Л.М.: Виконком Новогродівської міської ради не надавав дозвіл на торгівлю спиртними напоями в нічний час. Поліція займається цим питанням.

watermarked 02409

Шановні новогродівці!

         З 07.06.2017 по 09.06.2017 в м.Новогродівка проведено анкетування. На розгляд громадян було винесено питання «Чи підтримуєте Ви діяльність Новогродівського міського голови Білецької Людмили Михайлівни».

Доводимо до вашого відома результати анкетування.

         В анкетуванні прийняло участь 1100  громадян, з них:

підтримало діяльність           -        1059 (96%)

не підтримало                        -        41 (4%).

Друк