На шляху сучасного розвитку

Новогродівська міська рада 17 березня 2017 року прийняла рішення щодо вступу міста Новогродівка до Асоціації міст України.

Для нашого міста це великий крок вперед на шляху до сучасного розвитку громади.

Всеукраїнська асоціація органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України» (далі – АМУ) заснована в червні 1992 року.

На сьогодні серед міст-членів АМУ нараховується більше ніж 560 міст. Асоціація має 25 регіональних відділень.

Асоціація міст України є добровільним неприбутковим об'єднанням міських рад.

Цілі та завдання Асоціації зосереджуються на основній ідеї - захист законних прав та інтересів міст-членів АМУ в органах державної влади. З неї логічно випливають два інших компоненти діяльності: підтримка та розвиток місцевого самоврядування в Україні.

5 квітня 2017 року в залі засідань Новогродівської міської ради відбулася виїзназустрічконсультантів Донецького регіонального відділення Асоціації міст України з представниками потенційної Новогродівської міської об’єднаної територіальної громади.

На зустрічі були присутні представники органів місцевого самоврядування, депутатського корпусу Новогродівської міської та Миколаївської сільської рад,  громадськості та підприємців міста.

01005 1

Впродовж зустрічі обговорювалася загальна ситуація щодо створення Новогродівської ОТГ: стан об’єднання, проблемні питання, бачення перспектив тощо. Представники Асоціації довели до відома останні зміни, які найближчим часом відбулися в законодавстві України в сфері об’єднання громад, навели приклади успішної роботи об’єднаних територіальних громад України.

Під час обговорення дійшли до висновку щодо необхідності розробленняСтратегічного плану розвитку майбутньої ОТГ.

За підсумком зустрічі було отримано відповіді на існуючі питання та визначено напрямки співпраці з представниками Асоціації міст Укра

Друк