Що потрібно знати про ВІЛ/СНІД

23.02.2017 року в Новогродівському міському центрі соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді за участю Селидівського центру підтримки сім'ї, Спілки Червоного Хреста України і дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) відбувся захід за темою: «ВІЛ/СНІД».

Мета тренінгу:  розкрити потенціал батьків у профілактиці ВІЛ/СНІДу через підвищення рівня їх поінформованості про ВІЛ/СНІД, методи профілактики інфікування ВІЛ, усвідомлення важливості тестування на ВІЛ у разі досвіду ризикованої поведінки.

В ході заходу присутні визначили свої очікування та сподівання від тренінгу, отримали інформацію щодо сутності ВІЛ-інфекції та шляхів інфікування, щодо особливостей тестування на ВІЛ,  підсилили свою ресурсність для обговорення тем попередження інфікування ВІЛ з власними дітьми. Під час тренінгу запрошені виконали вправи: «Як не інфікуватися ВІЛ»,  «Важливий тест у житті», «Що розказати дітям», обговорили життєві ситуації, заслухали тематичне інформаційне повідомлення,  дивилися відеофільми "ВІЛ", "ТЕСТ".

По завершенні заходу  запрошені отримали засоби контрацепції бар'єрного типу та захисту від багатьох патогенів, що передаються статевим шляхом. На тренінг були запрошені одинокі, багатодітні матері, сім'ї ВПО. Всього у заході прийняли участь 11 осіб.

Друк