Обговорення кризової ситуації

26 грудня 2016 року громадськими активістами та окремими депутатами Верховної Ради України була розпочата акція з блокування залізничного сполучення на окремих ділянках Донецькій області.

Тритижневе блокування залізниці, якою перевозять вугілля-антрацит з непідконтрольних Києву територій Донецької та Луганської областей, поставило під загрозу всю енергосистему країни. Уряд України оголосив надзвичайний стан в енергетиці і терміново шукає можливості розв'язати проблему.

Президент України Петро Порошенко підписав указ, який вводить у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 16 лютого 2017 року щодо невідкладних заходів з нейтралізації загроз енергетичній безпеці України та посилення захисту критичної інфраструктури.

На засіданні РНБО було ухвалено рішення щодо нейтралізації загроз енергетичній безпеці та посилення захисту об’єктів критичної інфраструктури.

Зокрема, було звернуто увагу Кабміну на невиконання рішень РНБО 2014-2015 років, якими доручалося затвердити Енергетичну стратегію України, забезпечити диверсифікацію джерел постачання вугілля в Україну та організувати реконструкцію енергоблоків теплових електростанцій та теплоелектроцентралей для забезпечення застосування ними вугілля газових марок вітчизняного видобутку.

Уряду було доручено у повному обсязі забезпечити невідкладну реалізацію цих завдань, вивчити об’єктивність, обґрунтованість тарифів на енергоносії, електроенергію, житлово-комунальні послуги та вдосконалити механізми державного регулювання діяльності у цій сфері, а також поінформувати населення про результати цієї роботи.

Кабміну та органам сектору безпеки і оборони необхідно звернути увагу на посилення контролю за переміщенням товарів і вантажів в районі проведення АТО та жорсткого обмеження переліку таких товарів.

Силовим структурам необхідно забезпечити належну охорону об’єктів газо- та електропостачання, транспортної інфраструктури в районі проведення АТО та створити належні безпекові умови для їх безперебійного функціонування.

20 лютого 2017 року у виконкомі Новогродівської міської ради відбулося обговорення кризової ситуації, яка склалася в країні. В обговоренні прийняли участь депутати міської ради і посадові особи місцевого самоврядування.

 06920

 

 рішення Ради національної безпеки і оборони України від 16 лютого 2017 року

 

 

Друк