Нарада керівників шкіл міста, голів профспілкових організацій

16 січня 2020 року на базі закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 10 ім. Тараса Шевченка пройшла нарада з адміністраціями шкіл щодо порядку та умов надання освітньої субвенції у поточному році.

Освітня субвенція запроваджена в Україні з 2015 року. У 2018 році Міністерством освіти і науки було запропоновано нову формулу розподілу освітньої субвенції. Витрати на утримання закладів освіти у формулі враховують розрахункову наповнюваність класів (для міст обласного підпорядкування – 25 учнів), години Типових навчальних планів для початкової, базової, старшої шкіл, заробітну плату вчителів.

Відділом освіти м. Новогродівка було підготовлено для учасників наради таблиці-презентації формульного  розподілу освітньої субвенції та фактичної кількості учнів, годин навчальних планів, кількості педагогічних ставок. Освітня субвенція в 2020 році розрахована на утримання 54 класів, фактично функціонують у школах міста – 58.

У перспективі кожна школа стане самостійною фінансовою одиницею. А використання у формулі розподілу освітньої субвенції розрахункової наповнюваності класів замість фактичної стимулюватиме керівництво школи до оптимізації мережі класів у закладі.

watermarked нарада кер

 За інформацією відділу освіти

Друк