В секторі пробації провели спільну нараду з Новогродівським міським центром зайнятості

21 листопада в Новогродівському міському секторі пробації проведена спільна нарада з керівництвом Новогродівського міського Центру зайнятості.

Головним питанням, яке обговорювали сторони є зміни в підході до обслуговування клієнтів служби зайнятості, зокрема суб’єктів пробації.
Як зауважила директор Центру зайнятості Ірина Сергєєва: «З початку 2019 року стартував Інститут кар’єрного радника, який активізує роботу центру зайнятості за всіма напрямками. Його запроваджено задля того, щоб надавати громадянам послуги за індивідуальним підходом. Саме кар’єрний радник визначає ступінь мотивації особи до працевлаштування та психологічну готовність до цього. Робота з суб’єктами пробації потребує саме такого підходу».
Завдяки спільним зусиллям сектору пробації та центру зайнятості, шляхом мотивування безробітних до працевлаштування, зокрема суб’єктів пробації, та завдяки роботі кар’єрного радника, індивідуального підходу до клієнта, 1 засуджений, маючи за вироком суду обов’язок працевлаштуватися, відкрив власну справу та наразі займається підприємницькою діяльністю, 8 осіб прийняли участь в оплачуваних громадських роботах з користю для громади міста, 1 засуджений, пройшовши стажування, офіційно працевлаштований до Територіального центру з надання соціальних послуг.
В рамках проведеної наради сторонами обговорені результати співпраці, проблемні питання, які виникають у засуджених до альтернативних видів покарання, пов’язані з працевлаштуванням, шляхи їх вирішення. Таким чином, служби своєчасно реагують для надання допомоги засудженим, яким суд надав можливість виправитися, знаходячись у суспільстві.

Друк