«Громадські роботи» - вид покарання з користю для громади

20 листопада провідним інспектором Новогродівського міського сектору  філії Державної установи «Центр пробації» в Донецькій області  Анною Верхогляд здійснено перевірку виконання засудженими покарання у виді громадських  робіт.

В ході перевірки встановлено, що суб’єкти пробації залучені до суспільно корисної праці з благоустрою території комунального закладу «Спорт для всіх», що за рішенням виконкому Новогродівської міської ради включений до переліку об’єктів для виконання правопорушниками покарання у виді громадських  робіт.

Громадські роботи є більш дієвою формою покарання осіб, які перебувають у конфлікті із законом, оскільки правопорушники, відбуваючи покарання в громаді, приносять користь місту. Даний вид покарання покладає на засудженого трудовий обов'язок, від якого він ухилятися не має права, а його визначальною особливістю є безоплатність праці, завдяки чому громада отримує економію коштів з місцевого бюджету, що надзвичайно важливо в умовах децентралізації влади. Також застосування такого альтернативного виду покарання, яке виконує сектор пробації, сприяє виправленню злочинної свідомості правопорушників.

Новогродівський міський сектор

філії Державної установи «Центр пробації»

в Донецькій області

Друк