Порядок використання коштів обласного бюджету, передбачених для часткового відшкодування вартості придбаних установок індивідуального доїння молока

Відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 25 квітня 2019 року № 447/5-19 затверджено Порядок використання коштів обласного бюджету, передбачених для часткового відшкодування вартості придбаних установок індивідуального доїння молока (державна реєстрація 14 травня 2019 року за № 160/2873).

Метою часткового відшкодування вартості установок є сприяння економічному розвитку сільських територій, збільшенню виробництва продукції тваринництва у власних домогосподарствах шляхом поліпшення умов праці за рахунок запровадження у виробничому процесі малої механізації, поліпшення якості молочної сировини. Особисте селянське господарство - це господарська діяльність, яка проводиться без створення юридичної особи фізичною особою індивідуально або особами,  які перебувають у сімейних чи родинних відносинах і спільнопроживають,  з метою задоволення особистих потреб шляхом виробництва, переробки і споживання сільськогосподарської   продукції, реалізації  її надлишків та дання послуг з використанням майна особистого селянського господарства, у тому числі й у сфері сільського зеленого туризму.

Право на часткове відшкодування вартості установки мають особисті селянські господарства, які є членами сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу, що утримують дві та більше корів.

Часткове відшкодування здійснюється в обсязі 75%, від фактичної вартості установки, що придбана протягом 2018-2020 років, та не може перевищувати 15000 гривень.

Бажаючі отримати компенсацію з обласного бюджету на установку доїння можуть подати документи до 1 грудня.

Для виплати часткового відшкодування витрат на установку фізичні особи подають на розгляд комісії наступні документи:

–   заяву про надання часткового відшкодування вартості придбаної установки індивідуального доїння молока;

–   копії паспортів великої рогатої худоби виданих у встановленому порядку;

–   копії платіжних документів, підтверджуючих придбання установки;

–   копії технічної документації на установку (із зазначенням її індивідуального серійного номера) та гарантійного талону;

–   копію паспорту громадянина України (для фізичної особи)  і довідки про присвоєння йому реєстраційного номера;

–   згоду на обробку персональних даних;

–   довідка про банківські реквізити, видану банківською установою, в якій відкрито розрахунковий рахунок;

–  розписка про повну юридичну та фінансову відповідальність за достовірність поданих документів.

Часткове відшкодування вартості установки надається на безоплатній та безповоротній основі.

Друк