Пріоритетні завдання діяльності Новогродівського центру зайнятості на 2019 рік

  28 лютого було проведено брифінг з директором Новогродівського міського центру зайнятості Іриною Сергєєвою на тему «Підсумки роботи служби зайнятості за 2018 рік та пріоритетні завдання та напрямки діяльності на 2019 рік».

       Виклики сучасності вимагають від служби зайнятості запровадження нових підходів та сервісів надання послуг, наближення їх до користувачів. Тому служба зайнятості докладає максимально зусиль, щоб бути більш сучасними, доступними та відкритими.

       У світі вже багато існує послуг, що здійснюються дистанційно в електронному форматі. Державна служба зайнятості України не виняток. Протягом 2 останніх років активно впроваджує та вдосконалює інноваційні підходи в роботі з клієнтами служби, використовуючи різноманітні електронні сервіси.

        Акцентом у пошуку нових підходів в наданні послуг Донецькою обласною службою зайнятості став розвиток комунікацій між учасниками ринку праці в дистанційному форматі з використанням сучасних інформаційних онлайн-технологій. Вже впроваджені нові підходи, які сприяють скорішому укомплектуванню вакансій – це відеопрезентації вакансій, відеопрезентації підприємств, відеорезюме шукачів роботи, онлайн-співбесіди з роботодавцями тощо. Ці засоби пошуку роботи набирають популярності.

      Не поступається й зручність у використанні електронних кабінетів шукачів роботи та роботодавців.  Тут зареєстрований безробітний має змогу створити власне резюме, підібрати роботу, ознайомитися з інформацією про тимчасову зайнятість та можливості професійного навчання. Завдяки електронній черзі реєстрації можна дистанційно записатись на прийом до спеціаліста будь-якого центру зайнятості, обравши мету, дату та годину візиту. Роботодавець має змогу переглянути стан укомплектування заявлених вакансій, історію направлень центром зайнятості шукачів роботи, виконання договорів на громадські та на роботи тимчасового характеру.  І все це витрачаючи мінімум часу.

      Нововведення з надання послуг клієнтам служби зайнятості, як шукачам роботи, так і роботодавцям, дозволили отримати позитивні результати діяльності та підтримати імідж обласної служби зайнятості як надійного і перспективного партнера на ринку праці.

Так, протягом 2018 року чисельність осіб, працевлаштованих за сприянням Новогродівського міського центру зайнятості в порівнянні з 2017 роком, зросла на 8 %, у тому числі до набуття статусу безробітного працевлаштовані 41,2 % осіб від усіх працевлаштованих. Збільшилась й кількість поданих вакансій роботодавцями на 13,2 % та кількість роботодавців, які звертались до центру зайнятості за допомогою у підборі персоналу на 30 %. Новогродівський міський центр зайнятості активно сприяє виконанню програм зайнятості населення та соціально-економічного розвитку міста.

       Але на цьому ми не зупиняємось. Протягом 2018 року Донецькою обласною службою зайнятості були розроблені та впроваджені у роботу 4 олнайн-додатки на системі Android, які зручні і зрозумілі у використанні. Це – «Центр розвитку підприємництва», Центр професійної орієнтації, Довідник послуг та пільг учасника АТО, Донецький центр професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості. Ці додатки можна безкоштовно завантажити через Google Play.

      Завдяки проведеній активній роботі з вдосконалення підходів ефективного надання послуг клієнтам служби зайнятості, Донецька обласна служба зайнятості посилила свої позиції як сучасна сервісна установа, яка налаштована на плідну співпрацю з клієнтами та партнерами.

      В 2019 році ми будемо продовжувати вдосконалювати запроваджені технології, розвивати існуючі сервіси надання послуг, використовувати сучасні стандарти якості обслуговування клієнтів служби зайнятості, поглиблювати співпрацю з органами місцевого самоврядування та соціальними партнерами, передусім роботодавцями, підвищувати результативність реалізації активних програм сприяння зайнятості.

      Вже з 01 січня 2019 року стартував Інститут кар’єрного радника в державній службі зайнятості, який активізує роботу державної служби зайнятості в цілому за всіма напрямами роботи: від ініціювання модернізації обслуговування безробітних, роботодавців до розширення активних програм зайнятості населення. Інститут кар’єрного радника запроваджено задля того, щоб надавати громадянам послуги за індивідуальним підходом, яких потребує кожен клієнт.  Кар’єрні радники сприятимуть покращенню надання послуг особам, які шукають роботу, що, як наслідок, змінить сприйняття бренду державної служби зайнятості

Друк