День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

14 грудня в Україні відзначають День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС. Саме в цей день 32 роки тому прийняли в експлуатацію комплекс захисних споруд над зруйнованим у результаті вибуху четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС.

           Із цієї нагоди сьогодні в Новогродівці біля памятного меморіалу жертвам Чорнобиля у міському парку пройшли пам’ятні заходи. Тут згадували людей, які ціною свого життя і здоров'я здолали страшну трагедію ХХ століття.
          Усіх загиблих учасників ліквідації аварії вшанували хвилиною мовчання. Потому всі присутні поклали квіти до підніжжя меморіального знаку жертвам Чорнобильської трагедії.

watermarked DSC 0019
          Вклонитися пам’яті загиблих ліквідаторів прийшли їхні побратими,  представники  міської влади, зокрема, секретар міської ради Костянтин Мусейко, який також  є ліквідатором аварії на ЧАЕС, заступник міського голови Євген Зазуляк та керівники структурних підрозділів.

watermarked DSC 0021
– Тисячі населених пунктів, мільйони жителів країни тоді опинились під впливом радіоактивної хмари. Ці події ніколи не зітруться з пам’яті ні сучасних, ні наступних поколінь. Ця катастрофа є болем для всієї України, – звернувся до всіх присутніх секретар міської ради Костянтин Мусейко.

watermarked DSC 0008

ДЛЯ ДОВІДКИ: День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС встановлений Указом Президента від 2006 року «з метою гідного відзначення мужності, самовідданості і високого професіоналізму учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та на підтримку ініціативи громадських організацій і Міністерства праці та соціальної політики України…».

Друк