«Новогродівська ЦМЛ готується до автономізації закладу охорони здоров’я»

Автономізація закладів охорони здоров’я, яку палко обговорюють противники та прибічники медичної реформи, а фактично – перехід зі статусу бюджетної установи до статусу комунального некомерційного підприємства, що передбачає для медичних закладів можливості додаткових джерел фінансування.

 watermarked 879

Варто додати, що протягом 2018 року встановлено спрощений порядок перетворення для таких закладів, зокрема відмінено вимогу щодо оцінки майна та отримання згоди кредиторів.

Тому доцільно прискорити проведення такої автономізації та детально спланувати усі дії та їх послідовність.

КЛПУ Новогродівська центральна міська лікарня вже виконала перший етап – ініціювання розгляду питання у міській раді, керуючись регламентом міської ради, підготовлено проект рішення, проект статуту та подано їх з пояснювальною запискою, призначена комісія з реорганізації, до якої з моменту реєстрації рішення переходять усі повноваження керівництва щодо управління закладом.

Автономізація закладу охорони здоров’я стала можливою відповідно до нової редакції статті 16 Закону України « Про основи законодавства України про охорону здоров’я», що набули законної сили 6 листопада 2017 року.

Ми готові до змін.

З повагою адміністрація лікарні.

Друк