Охорона праці неповнолітніх в Україні

Неповнолітнім працюючою молоддю як особливим суб'єктом трудового права визнають соціально-демографічну групу населення України у віці до 18 років

  1. На кожному підприємстві, в установі, організації має вестися спеціальний облік неповнолітніх працівників із зазначенням дати їх народження.
  2. Неповнолітні особи приймаються на роботу лише після попереднього медичного огляду і в подальшому, до досягнення 21 року, щороку підлягають обов'язковому медичному огляду.
  3. При укладенні трудового договору з неповнолітнім обов'язковим є дотримання письмової форми.
  4. Неповнолітні особи у трудових правовідносинах прирівнюються у правах до повнолітніх, а в галузі охорони праці, робочого часу, відпусток та деяких інших умов праці користуються пільгами, встановленими законодавством України.
  5. Випробування не встановлюється при прийомі на роботу неповнолітніх.
  6. Забороняється застосування праці неповнолітніх на важких роботах і на роботах зі шкідливими або небезпечними умовами праці, а також на підземних роботах.
  7. Забороняється залучати неповнолітніх до підіймання і переміщення речей, маса яких перевищує встановлені для них граничні норми. Робота підлітків з вантажами не повинна становити більше 1/3 робочого часу.
  8. Роботодавець зобов'язаний за свої кошти організувати проведення попереднього і щорічного періодичних медичних оглядів працівників віком до 21 року.
  9. Забороняється залучати неповнолітніх працівників до нічних, надурочних робіт і робіт у вихідні дні.
  10. Скорочена тривалість робочого часу встановлюється:

        1) для працівників віком від 16 до 18 років - 36 годин на тиждень,

        2) для осіб у віці від 15 до 16 років (учнів віком від 14 до 15 років, які працюють в період канікул) - 24 години на тиждень.

  1. Для неповнолітніх працівників норми виробітку встановлюються виходячи з норм виробітку для дорослих робітників пропорційно скороченому робочому часу для неповнолітніх.
  2. Заробітна плата неповнолітнім працівникам при скороченій тривалості щоденної роботи виплачується в такому ж розмірі, як і працівникам відповідних категорій при повній тривалості щоденної роботи.
  3. Щорічні відпустки неповнолітнім працівникам надаються у зручний для них час.
  4. Звільнення неповнолітніх працівників з ініціативи роботодавця допускається, крім додержання загального порядку звільнення, тільки за згодою районної (міської) служби у справах дітей.
  5. Батьки, усиновителі і піклувальники неповнолітнього, а також державні органи та посадові особи, на яких покладено нагляд і контроль за дотриманням законодавства про працю, мають право вимагати розірвання трудового договору з неповнолітнім, у тому числі й строкового, коли продовження його чинності загрожує здоров'ю.      

Новогродівським міським відділення  управління Фонду соціального страхування України в Донецькій області

                                                                   27.04.18р. з 8 год.00хв.   до 15год.00хв.

                              проводиться   «Гаряча телефонна лінія » з питань охорони праці

                                                                                  Телефон для зв’язку:

                                                                                       050-288-47-76

Друк