Попередження пожеж через пустощі

У засобах масової інформації все частіше з’являються повідомлення про пожежі, причини їх виникнення, людські жертви та матеріальні збитки. Водночас постійно звучать застереження щодо правил поводження з вогнем.

Але нехтування елементарними правилами пожежної безпеки залишається однією з основних причин виникнення пожеж. Не рідко причиною пожежі є дитячі пустощі з вогнем.

На жаль, батьки в повсякденних турботах у більшості випадків не приділяють достатньої уваги та часу вихованню у дітей обережного поводження з вогнем, іноді залишають їх без нагляду, що не рідко призводить до виникнення пожежі внаслідок дитячих пустощів з вогнем. Дорослі забувають, що дітям притаманна дитяча допитливість. Сірники, запальнички, газові і електричні прилади викликають підвищений інтерес у дітей. Не розуміючи яку небезпеку приховує в собі вогонь, дитині нічого не варто запалити сірника, сидячі на ліжку або в кріслі, увімкнути у електромережу праску або іншими електроприлади, відкрити газову горілку. 


        Щоб уникнути пожежі від дитячих пустощів з вогнем, необхідно виконувати наступні заходи:
• навчайте дітей елементарним правилам поводження з вогнем;
• не залишайте дітей наодинці без догляду дорослих;
• запальнички, сірники та інші предмети, що легко займаються зберігайте у недоступних для дітей місцях. 


Шановні батьки! Не залишайте дітей без нагляду. Виховуйте у дітей навички культури безпечної поведінки, демонструючи на власному прикладі обережність у поводженні з вогнем, побутовою хімією, ліками. Збережемо спільними зусиллями життя та здоров’я наших дітей! 

Пам’ятайте, що вогонь не лише знищує нажите майно, але й наносить невиправну шкоду здоров’ю людини. Використовуйте основні правила пожежної безпеки у побуті. Не залишайте без нагляду ввімкнені електроприлади, навіть ті, які знаходяться в режимі очікування, печі, які топляться, і не доручайте догляд за ними дітям та  не користуйтесь печами, які мають тріщини. Не використовуйте печі для сушіння одягу та речей. Не ставайте власноруч жертвами вогняної стихії.

Відділ з мобілізаційної роботи, НС та ЦЗН

Друк